Restaurants

The Moot House

A cozy English pub with modern updates

In order to honor the 30 year landmark pub The Moot House, our design thoughtfully incorporates elements both familiar and new. Upon entering the renovated restaurant patrons will immediately notice the open floor plan. Our design team accomplished this by breaking open the bar, raising the ceilings, and establishing a connection throughout the restaurant. Regulars accustomed to the cozy fireplace and intimate seating areas are not disappointed. The fireplace is enlarged, while wood paneling remains reminding diners that they are still in their favorite restaurant. New booths and furniture invigorate the familiar space with a fresh and fun pop of color, creating a sense of excitement for the updated look. Private dining rooms are given new architectural details, accenting the ceilings and connecting with the renovated exterior.

Project Details

Address:
2626 South College Avenue
Fort Collins, Colorado 80525

General Contractor:
Baird Builders, Inc

Size:
3,600 sq. ft.

Contributing Architect:
Lockwood Architects

Completion Date:
March 2013

Moot house red booths

moot house entry

 

“Good design is making something intelligible and memorable. Great design is making something memorable and meaningful.”

 

Dieter Rams

Moot house bar seating

Moot house brown booths

The Transformation

Moot house dining areas before
Moot house red booths before
Moot house salad bar before
Moot house entry before
Moot house walkway before
moot house entry concept
Moot hosue concept bar area
moot house booths concept
moot house fireplace concept
Moot hosue walkway with lighting concept
moot house up close bar concept
moot house new red booths concept
Moot house construction entry way
Moot house construction steel framework
moot house construction fireplace
moot house construction wall demolition