Corporate

CSU Foundation

Historic Campus Building Gets Modernized

The Colorado State University Foundation came to us wanting to transform their future office space into an exciting and collaborative environment for faculty and visitors. Given the building's age dating back to the 1950's, we were challenged to work around existing structural columns and modest ceiling heights. An illusion of height was achieved with a dark exposed ceiling contrasted by bright white ceiling tiles. Two office wings were created with new windows and glass paneled doors to optimize daylight. In the center of the office, shared work spaces boast custom partitions and furniture pieces. Bright paint colors and carpet designs designate modes of work, while modern light fixtures add visual interest from above.

Project Details

Address:
601 South Howes Street, Suite 300
Fort Collins, CO 80523

General Contractor:
CSU Facilities Management

Size:
6,310 sf

Completion Date:
August 2019


“There Is No Beauty Without Color”

Anonymous

“Color Speaks Louder Than Words”

Anonymous

“You Can’t Use Up Creativity”

Maya Angelou

The Transformation

CSU Foundation Third Floor-Floor Plan
CSU Foundation Third Floor- Reflected Ceiling Plan